06 - 222 60 50 4 info@camperfixx.eu

Fixxter versus Campster versus Campervan

De Fixxter en Fixxter XXL in vergelijking tot andere campers

De Fixxter en de Fixxter XXL zijn unieke campers, bepaalde kenmerken ervan kom je in geen enkel andere compacte camper tegen. Op deze pagina, Fixxter versus Campster versus Campervan, vergelijken we de Fixxter (en de Fixxter XXL) met de Campster en de Campervan.

We hadden natuurlijk ook de Fixxter en de Fixxter XXL kunnen vergelijken met de VW California. Deze tamelijk onzuinige camper heeft een smal en niet geheel vlak bed en valt door de hoge aanschafprijs in een totaal ander segment.

Ook op basis van de Renault Trafic worden fabriekscampers gemaakt. Deze hebben een hoogte van meer dan 2 meter, niet zo handig bij veel parkeer garages. Het hoekige en brede karakter van deze auto in combinatie met de wat rudimentair aandoende starre achteras zorgt ervoor dat deze camper minder geschikt is als dagelijkse auto. En dat is juist één van de kenmerken van de Fixxters. Compacte zuinige campers die geschikt zijn als dagelijkse auto. Daarom hebben we de campers op basis van de Renault Trafic niet meegenomen in ons vergelijk Fixxter versus Campster versus Campervan.

Een geheel nieuwe ontwikkeling is de elektrische camper. Inmiddels zijn we met twee types op de markt gekomen, namelijk de e-Fixxter en de e-Fixxter XXL. Beide zijn voorzien van een opvallend groot accupakket. Ook hierin zie je dat wij vanuit een andere visie onze campers ontwikkelen en bouwen.

Verkrijgbaar in twee lengtes, je bepaalt zelf je ruimte

Het verschil in lengte tussen de Fixxter en Fixxter XXL bedraagt 35 cm. Die extra lengte gebruiken we voor een iets grotere koelkast, meer kastruimte en een ruimere keuken. De standaard lengte van het bed is gegaan van 190 cm naar 200 cm. Gebleven is de korte draaicirkel. Op dit moment leveren we veel meer campers van het lange type dan van het korte type.

De Campster en de Campervan zijn niet leverbaar in een XXL lengte.

Extra breed bed en hardheid matras naar keuze voor heerlijke nachtrust

Goed slapen, ook tijdens je vakantie, is wel zo belangrijk. In de Fixxter en Fixxter XXL slaap je op een bed met een breedte van maar liefst 135 cm. Je hebt keuze uit de kleur van bekleding en de hardheid van de matrassen.

De Campster en de Campervan zijn voorzien van een smal bed, slechts 112,5 cm breed. Keuze uit hardheid matras en stof/motief bekleding is er in het geheel niet.

 

Geen kwetsbare rails en een gemakkelijk schoon te maken vloer

In de Fixxter (en Fixxter XXL) plaatsen we een geluidsisolerende vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Onze slaapbank is verschuifbaar, het gepatenteerde schuifsysteem werkt zonder rails op de vloer. Rails blijken kwetsbaar en vuil gevoelig te zijn.

Zowel de Campster als de Campervan zijn voorzien van rails op de vloer. De velours vloerbedekking staat mooi maar is niet gemakkelijk schoon te maken.

Forse koelkast zowel in de Fixxter als in de Fixxter XXL

Een koelkast in je camper is wel zo fijn. In de Fixxter XXL plaatsen we een 40 liter koelkast of, als optie, een heel handige koellade van 40 liter in de keuken. Het vriesvak kan desgewenst verwijderd worden. In de Fixxter plaatsen we een koellade onder de slaapbank met een inhoud van 24 liter.

In de Campster en in de Campervan is een koelkast van 18 liter geplaatst. In de Campster is de koelkast alleen als optie verkrijbaar.

Gebouwd op nieuwe of jong gebruikte auto’s, merk naar keuze

De Fixxter en Fixxter XXL kunnen bebouwd worden op een nieuwe of jong gebruikte Peugeot Expert of Opel Vivaro. Ze kunnen geleverd worden door Haaima Hylkema met maar liefst 4 Peugeot en 4 Opel dealers. 

De Campster en de Toyota Campervan worden alleen maar op nieuwe auto’s gebruikt. De merkenkeuze is beperkt.

Beperking ecologische footprint

Vanuit onze bedrijfsvisie is het beperken van je ecologische footprint, ook tijdens je vakantie, belangrijk. De e-Fixxters zijn inmiddels marktleider in het elektrische segment. in 2022 komen we uit met een waterstof Fixxter, de H2-Fixxter.

Elektrische aandrijving is bij de Campster en de Campervan niet mogelijk.

Camperombouw met natuurlijk materiaal

Wij werken graag met hout en we vinden hout mooi. Over smaak valt niet te twisten. Een (camper) interieur van hout geeft een heel andere sfeer dan een (camper) interieur van kunststof met houtmotief. Maar, eerlijk is eerlijk. Soms zijn we jaloers. immers, met plastic kan je sommige vormen maken die wij met hout niet kunnen maken.

De sfeer In een Campster en in een Campervan is anders door toepassing van kunststof, al dan niet met houtmotief.

Meedenken met de klant

De door ontwikkelde meubelset wordt bij ons om de hoek gemaakt met een CNC frees. We gaan niet zomaar een tekening wijzigen omdat een klant bijvoorbeeld een 3 cm grotere keuken wilt hebben. Aan de andere kant denken we graag met de klant mee en zo komen we op opties als koken op diesel, een warme buitendouche, 4 i.p.v. 1 zonnepaneel en slapen op een breedte van 155 cm i.p.v. 135 cm breedte.

De optielijst van Campster en de Toyota Campervan tonen niet de opties die juist de klanten van een Fixxter wensen.

Ontworpen vanuit een andere visie

Elk campermerk heeft een eigen visie en vanuit je eigen visie ontwerp je en bouw je je campers. Wij vinden goed slapen belangrijk, het bed is dan ook 135 cm breed. Daarnaast vinden we het verkleinen van je footprint belangrijk. Daarom leveren en 2 elektrische campers, te weten de e-Fixxter en e-Fixxter XXL.

De Campster en de Campervan worden vanuit een andere visie gebouwd. Dat kom je tegen bij het smalle bed en de afwezigheid van de mogelijkheid in een elektrische camper.