06 - 222 60 50 4 info@camperfixx.eu

Meest gestelde vragen

 lanhKan ik mijn huidige auto of camper ook bij jullie inruilen?

 • Ja dat kan via onze dealer Haaima Hylkema. Haaima Hylkema is naast dealer van Fixxter ook Peugeot en Opel dealer en je kan je auto of camper inruilen indien je dat wenst. (Klik hier om uw gegevens in te vullen).

Waar kan ik met mijn (e-)Fixxter laten onderhouden?

 • Je kan zowel met je Fixxter als met je e-Fixxter bij iedere erkende merk dealer terecht voor onderhoud en garantie aan de auto. Indien er garantie werkzaamheden aan de camper opbouw zijn dan moet je uiteraard bij Haaima Hylkema zijn.

Hoelang zit er garantie op de (e-)Fixxter en op de accu?

 • Op de Fixxter als ook op de e-Fixxter zit 5 jaar fabrieksgarantie max 120.000 km. Dit is eventueel te verlengen naar 200.000 km. 
 • Op het accu pakket van de e-Fixxter zit maar liefst 8 jaar fabrieksgarantie en max. 160.000 km.
 • Vraag naar de voorwaarden.

Wat is de actieradius van de e-Fixxter?

 • De e-Fixxter wordt geleverd met een lithium-ion batterijpakket van 75 kWh. De actieradius bedraagt van het basisvoertuig zonder gemonteerd slaaphefdak 330 kilometer (WLTP*). Uit onze eigen ervaringen, en testervaring NKC, met slaaphefdak blijkt dat de actieradius ongeveer 250 KM bedraagt.

De WLTP is de wettelijke manier hoe de actieradius wordt berekend, in de praktijk kan dit afwijken door onder andere het rijgedrag, buitentemperatuur, binnen of buiten de bebouwde kom.

Wat is de laadtijd van een e-Fixxter?

 • De e-Fixxter wordt standaard met een 3-fase geleverd. Als je dan laadt bij een openbaar of thuis laadstation is de oplaadtijd ca 3-5 uur uiteraard ook afhankelijk van hoeveel capaciteit nog in de accu zit.
 • Je kunt onderweg ook bij een snel laad station laden zoals bijvoorbeeld Fastned. In slechts 45 minuten is de accu tot 80% opgeladen. 
 • In Europa zijn er inmiddels 27.000 snellaadpalen.
 • Steeds meer campings en camperplaatsen zijn voorzien van laadmogelijkheden.

Er bestaan 2 lengte versies te weten de (e) Fixxter en (e) Fixxter XXL. Beide zijn te koop in een 4 en in een 5 persoons versie. Welke moet ik kopen?

 • De XXL versie is 35 cm langer dan de gewone Fixxter. De draaicirkel is nagenoeg gelijk. In de XXL versie heb je wel meer leefruimte, je hebt meer kastruimte en de koelkast is wat groter. De standaardlengte van het bed is bij de korte versie 190 cm, bij de lange versie 200 cm. Beide bedden zijn met 10 cm te verlengen. Ons advies is om voor de XXL versie te kiezen tenzij het parkeervak voor je huis slechts 5 meter lang is. De Fixxter is 495 cm lang, de XXL is 530 cm lang.

Wat is de levertijd van een nieuwe (e-) Fixxter?

 • Wij hebben Fixxters op voorraad, deze kunnen vaak tussen de 2 weken en 2 maanden geleverd worden. Indien je maatwerk wilt, dan kunnen wij dat ook regelen. Hiervan is de levertijd circa 4 – 6 maanden.

(Klik hier voor de voorraad)

Ik wil de (e-) Fixxter graag financieren of leasen, is dat mogelijk?

 • Ja, dat is zeker mogelijk. Haaima Hylkema kan hier een aanbieding op maat voor maken. Eventueel kun je op voorhand al een overname bedrag krijgen waarvoor je na afloop van de leasetermijn dan de (e-)Fixxter kan overnemen.

Kan ik ook een proefrit op locatie plannen of de Fixxter aan huis afgeleverd krijgen?

 • Wij hebben altijd op onze hoofdlocatie Leeuwarden een demonstratie model staan van de e-Fixxter XXL. Op afspraak kan de proefrit plaats vinden. In overleg bij de dealer of bij je thuis.

Wordt de voor mij gebouwde (e) Fixxter aan huis afgeleverd?

 • Goede uitleg, van zowel het auto-gedeelte als van het camper-gedeelte, vinden wij belangrijk. Aflevering op één van onze locaties geniet daarom onze sterke voorkeur.

Ik overweeg om de e-Fixxter te kopen, maar zou hem graag eerst een keer willen huren?

 • Wij hebben een samenwerking met Leavv.com zij verhuren de elektrische Fixxter XXL. Dit is voor jou een mooie manier om bijvoorbeeld een weekend of vakantie eerst een keer te huren.

Klik hier voor meer informatie

Hoe zit dat met het Kwarttarief wegenbelasting (Houderschapsbelasting) voor de Fixxters?

 • De diesel aangedreven Fixxter en Fixxter XXL voldoen aan het regels voor kampeerauto van de RDW en van de Belastingdienst. Dat betekent dat je slechts een kwart van het normale tarief van de Houderschapsbelasting betaalt. De e-Fixxters zijn geheel vrij gesteld van Houderschapsbelasting.

Is een zonnepaneel handig?

 • In alle uitvoeringen van de Fixxter wordt een zogenaamde huishoudaccu geplaatst. Deze heeft voldoende stroom voor ongeveer 1 ½ dag waarbij de koelkast de grootste stroomverbruiker is. De huishoudaccu wordt geladen wanneer je rijdt, wanneer je aan de paal staat op een camping en wanneer de zon schijnt bij montage van een zonnepaneel. De capaciteit van het zonnepaneel is bij een zonnige dag voldoende om de koelkast en verlichting via de accu te voeden.

Is een (cassette) luifel nodig?

 • De luifel biedt beschutting en de warmte blijft ’s avonds er heerlijk onder hangen. Een cassette luifel wordt aan de camper gemonteerd. Niet iedereen vindt dat even fraai. Een voordelig alternatief is een luifel met ingenaaide pees. Op de camper monteren we dan een speciaal aluminium profiel om de luifel in te schuiven. De stokken en de luifel moet je wel ergens in je camper opbergen.

Promotie filmpje

De e-Fixxter XXLlijkt sterk op de Fixxter XXL, zie hier filmpje e-Fixxter.