06 - 222 60 50 4 info@camperfixx.eu

Onze eerste Toyota Fixxter klant van Terschelling

Ervaringen van Hilmar Schurink en José Firet met een Toyota Fixxter voorzien van een Wallas Duo kook-verwarmingstoestel.

We hebben een Toyota Fixxter die we vooral gebruiken als “Mobiele B&B”.
Wonend op Terschelling hebben we regelmatig activiteiten op de ‘vaste wal’ (zoals we de rest van Nederland noemen), die vrijwel altijd gepaard gaan met overnachtingen. Dat doen we dus in onze eigen B&B. Zodoende zijn we onafhankelijk van familie, vrienden of hotels. We stoppen en slapen waar het ons uitkomt, naar plaats en tijd, zomer en winter. Dat hoeft niet op een kampeerterrein of officiële camperplaats te zijn. Er zijn (nog) genoeg andere plekken te vinden waar je onbekommerd kunt staan. De Fixxter ziet er uit als een gewone bestelbus, en zolang je je ingetogen gedraagt hoeft dat geen aanstoot te geven aan omwonenden. Onze Fixxter wordt daarnaast – of vooral – gebruikt als gewone auto voor dagelijks gebruik. Dus niet twee keer Wegenbelasting, wel het kwarttarief, en altijd je eigen bed, kleren, eten en kooktoestel bij de hand. Een verwarming (als optie in de vorm van Wallas Duo op diesel) is wel gewenst voor wintertochten. De Fixxter heeft bovendien als voordeel dat de parkeerplaatsen en parkeergarages deze auto aan kan. Die multi-inzetbaarheid geldt niet alleen voor eilandbewoners, maar is voor iedereen praktisch die ergens moet of wil overnachten, zonder sociale verplichtingen. Of niet ‘s avonds laat terug wil rijden. Natuurlijk wordt de Fixxter ook gebruikt als camper op langere kampeertochten.

De indeling is praktisch, het brede bed is super. Wat we vergeleken met ons vorige kleinere busje, een Peugeot Expert Burow Alibi, (zie foto van een ander exemplaar) wel missen is bergruimte onder het bed en achterin, en de (praktische) mogelijkheid om het bed er uit te halen om de auto als transportbus te gebruiken. Schoonmaken onder het bed is moeilijk, je kunt er niet bij en zitten overal stangen. Ook het draaiplateau van de bijrijdersstoel vinden we een minpunt, de stoel wiebelt en de handel vraagt veel draairuimte waardoor de opbergbak tussen de voorstoelen vrijwel leeg moet zijn om de draai niet te blokkeren.

camperbouw-toyota-proace

Peugeot Burow Alibi