06 - 222 60 50 4 info@camperfixx.eu

Veel gestelde vragen

 We begrijpen dat je na het bezoek van onze site nog vragen hebt. Hieronder proberen we de belangrijkste te beantwoorden. Mocht je nog een vraag hebben die er niet bij staat, neem dan contact met ons op.

1. Kan ik mijn huidige auto of camper ook bij jullie inruilen? 
Ja dat kan via Haaima Hylkema. Haaima Hylkema is naast dealer van Fixxter ook Peugeot en Opel dealer en kan je auto of camper inkopen indien je dat wenst. 

2. Waar kan ik met mijn (e-)Fixxter voor onderhoud terrecht? 
Je kan zowel met je Fixxter als e-Fixxter bij iedere erkende merkdealer terecht voor onderhoud en garantie aan de auto. Indien er garantiewerkzaamheden zijn aan de camperopbouw moet je uiteraard bij Haaima Hylkema zijn.

3. Hoelang zit er garantie op de (e-)Fixxter en op de accu? 
Op de Fixxter als ook op de e-Fixxter zit standaard 5 jaar fabrieksgarantie en max. 200.000 km eventueel verlengbaar naar 200.000 km. Op het accupakket van de e-Fixxter zit maar liefst 8 jaar fabrieksgarantie en max. 160.000 km. Vraag altijd naar de voorwaarden.

4. Wat is de actieradius van de e-Fixxter? 
De e-Fixxters worden geleverd met een 75 kWh-batterij en biedt een actieradius tot zelfs 330 kilometer (WLTP*). Deze metingen zijn verricht zonder het gemonteerde slaaphefdak. De praktijk wijst uit dat een actieradius van 250 km goed haalbaar is.

De WLTP is de wettelijke manier hoe de actieradius wordt berekend, in de praktijk kan dit afwijken door onder andere het rijgedrag, buitentemperatuur, het rijden binnen of buiten de bebouwde kom.  

5. Wat is de laadtijd van een e-Fixxter? 
De e-Fixxter wordt standaard met een 3-fase geleverd.  Als je dan laadt bij een openbaar of thuis laadstation is de oplaadtijd ca 3-5 uur uiteraard ook afhankelijk van hoeveel capaciteit nog in de accu zit. 

Je kunt onderweg ook bij een snellaadstation laden zoals Fastned dan is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Bij de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. Steeds meer campings en camperplaatsen zijn voorzien van laadmogelijkheden.  

6. Er bestaan 2 lengteversies te weten de (e) Fixxter en (e) Fixxter XXL. Beide zijn te koop in een 4- en in een 5-persoons versie. Welke moet ik kopen? 
De XXL versie is 35 cm langer. De draaicirkel is nagenoeg gelijk. In de XXL versie heb je meer leefruimte, je hebt meer kastruimte en de koelkast is wat groter. De standaardlengte van het bed is bij de korte versie 190 cm, bij de lange versie 200 cm. Beide bedden zijn met 10 cm te verlengen. Ons advies is om voor de XXL versie te kiezen, tenzij het parkeervak voor je huis 5 meter lang is. De Fixxter is 495 cm, de XXL is 530 cm.

7. Wat is de levertijd van de (e-) Fixxter? 
Wij hebben Fixxters op voorraad, deze kunnen vaak tussen de 2 weken en 2 maanden geleverd worden. Indien je maatwerk wilt, dan kunnen wij dat ook regelen. Hiervan is de levertijd circa 4 tot 6 maanden.  

8. Kan ik ook een proefrit op locatie plannen of de Fixxter aan huis afgeleverd krijgen? 
Wij hebben altijd op onze hoofdlocatie Leeuwarden een demonstratiemodel staan van de Fixxter. Op afspraak kan de proefrit plaatsvinden. In overleg bij de dealer of bij u thuis. 

9. Wordt de voor mij gebouwde (e) Fixxter aan huis afgeleverd? 
Goede uitleg, van zowel het auto-gedeelte als van het camper-gedeelte, vinden wij belangrijk. Aflevering op één van onze locaties geniet daarom onze sterke voorkeur. 

10. Ik overweeg om de e-Fixxter te kopen, maar zou hem graag eerst een keer willen huren? 
Wij hebben een samenwerking met Leavv.com zij verhuren de elektrische Fixxter. Dit is voor jou een mooie manier om bijvoorbeeld een weekend of vakantie eerst een elektrische camper keer te huren. Klik hier voor meer informatie 

11. Hoe zit dat met het Kwarttarief wegenbelasting (Houderschapsbelasting) voor de Fixxters? 
De dieselaangedreven Fixxter en Fixxter XXL voldoen aan het regels voor kampeerauto van de RDW en van de Belastingdienst. Dat betekent dat je slechts een kwart van het normale tarief van de Houderschapsbelasting betaalt. De e-Fixxters zijn geheel vrijgesteld van Houderschapsbelasting. 

12. Is een zonnepaneel handig? 
In alle uitvoeringen van de Fixxter wordt een zogenaamde huishoudaccu geplaatst. Deze heeft voldoende stroom voor ongeveer 1,5 dag, waarbij de koelkast de grootste stroomverbruiker is. De huishoudaccu wordt geladen wanneer je rijdt, wanneer je aan de paal staat op een camping en wanneer de zon schijnt bij montage van een zonnepaneel. De capaciteit van het zonnepaneel is voldoende om de koelkast en verlichting via de accu te voeden. 

13. Is een (cassette)luifel nodig? 
De luifel biedt beschutting en de warmte blijft er ’s avonds heerlijk onder hangen. Een cassetteluifel wordt aan de camper gemonteerd. Niet iedereen vindt dat even fraai. Een voordelig alternatief is een luifel met ingenaaide pees. Op de camper monteren we dan een speciaal aluminium profiel om de luifel in te schuiven. De stokken en de luifel moet je wel ergens in je camper opbergen. 

Meer informatie of een afspraak inplannen

Wil je meer informatie over de Fixxter (XXL) of eFixxter (XXL) of een afspraak inplannen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Neem je liever contact op met een van onze medewerkers? Ook dit is uiteraard mogelijk. Bel hiervoor met: 058-2882018, optie 5 of mail: fixxter@haaimahylkema.nl. We kijken dan graag met jou naar de mogelijkheden.

Heb je nog een vraag die er niet bij staat? Vul dan onderstaand formulier in.